Acer

#Keepasking истории

В Acer вярваме, че не трябва да спираме да питаме. Любопитството и упоритата решителност да търсим отговори на въпросите „Какво?“ и „Защо?“, ни водят към по-находчиви решения и по-добри продукти. Решени сме да насърчаваме хората да задават повече въпроси. Защото колкото повече питаме, толкова по-вероятно е да стигнем до правилните отговори.

Въпросите, които задаваме, определят кои сме. Те носят промяната, те са двигателят на новите открития, развиват възможностите на мозъка ни и вдъхновяват ръцете ни да творят.

Следващите страници са за теб – любопитният! Споделяме историите на вдъхновяващи българи, които не спират да питат и така променят света около себе си.

И защото вярваме в силата на диалога между хората, ви насърчаваме да споделяте въпросите и темите, които ви вълнуват в социалните мрежи, като използвате хаштаг #keepasking. Нека заедно намерим отговорите.

Златина Григорчева:
Сърцето ми тупти с ритъма на нещата, които създавам

Колко ли пъти са ни питали като деца какви искаме да станем, когато пораснем? И колко ли пъти сме искали да бъдем балерини, художници, актриси? Е, за много от нас в крайна сметка изкуството се е оказало само една детска мечта.

Златина Григорчева обаче от малка знае, че един ден животът й ще поеме по пътя на творчеството и се оказва права. Казва, че едва ли тогава е осъзнавала какво я вдъхновява. Просто е възприемала света такъв, какъвто е – без предубеждения, без отрицания, а напротив – попивайки и радвайки се на всичко, което я заобикаля.

Като създател на керамичното ателие CONCEPTceramic, тя и до ден днешен търси, а и намира красотата в детайлите и малките неща.

прочети повече

Мая - момиче за 1 милион (идеи)

Мая Златанова е на 29 години и е създател на FindMeCure - онлайн платформа за търсене за клинични изследвания. Тя бе отличена в тазгодишната класация на Дарик „40 от 40“ и получи награда от ACER.

прочети повече

Боян Петров:
Магнитуд на въздействие х 8000

„Има само 3 вида спорт – рали, корида и алпинизъм. Останалите са просто игри.“ Ърнест Хемингуей
Снегът е натежал по клоните на дърветата, а краката ми потъват в дълбокото. Срам, не срам трудничко ми е да ходя по такъв терен ...

прочети повече

Красив ум – Алекс Кръстев на 16 г.

„Групирането по интереси в училище е много по-ценно от групирането по възраст“
Това е Александър Кръстев. Той е от Варна и спечели голямата награда „СофтУниадец“ на 2017-а. В двудневния турнир по програмиране на Софтуерния университет в началото на годината взеха участие близо 500 души. Те трябваше да решат 10 задачи в рамките на 5 часа - Алекс е решил 9 задачи и половина;

прочети повече

Да бъдеш Мая

Мая - доколкото познавам Мая Донева, а и други съименнички, все повече се убеждавам, че има нещо чудно, нещо неуловимо, нещо щуро в това име. Хем кратко, хем наситено с енергия и любопитство към света, така че нищо чудно, че има и пчеличката Мая. Шегата настрана, но Мая Донева, съосновател на варненската Социална чайна, е наистина удивителна. Тя е социален предприемач, обучител по младежки програми, родител на 2 деца, и не на последно място, прям и честен човек, който обича и прави добро.

прочети повече

Радослав Георгиев

Какво е общото между Тери Пратчет, медицината и програмирането? Едно име – Радо Радо.
4 факта за Радо Радо, които може би не знаете: ...

  • Една от целите в живота на Радо Радо е да прочете всичко на Тери Пратчет. Близо е – купът на непрочетени книги е по-малък, в сравнение с купа на прочетените.
  • Щял да кандидатства медицина, но програмирането го издебнало зад ъгъла, докато бил в 12-ти клас

прочети повече

Руслан Вакрилов – експедицията зад един бутон

Разни неща, които не знаете за алпиниста и какво например прави, щом времето е лошо ...

прочети повече

ВЯЧЕСЛАВ СТОЯНОВ И ЯНА МЕЛАМЕД: С КОЛЕЛО ОКОЛО СВЕТА

След като се запознах задочно с Вячеслав Стоянов и Яна Меламед ...

прочети повече

Весо Овчаров: Обикновеният човек с необикновена професия

Весо Овчаров се занимава с акробатичен парапланеризъм и от почти 20 години прекарва значително време, летейки във въздуха. Преди броени дни (31 октомври 2016 г.) в Кишада, Бразилия, подобри рекорда за най-дълго разстояние, което български парапланерист е изминавал до момента – 354 км. През 2013 г. и 2015 г. поставя два световни рекорда по двоен и троен инфинити тъмблинг ...

прочети повече

Петър Иванов: Да прескочиш границата винаги е трудно, без значение колко си добър

Петър Иванов е на 16 години и е носител на Европейската купа в дисциплината Боулдър (младежи 16-17 години) за 2016 година. Републикански шампион е при мъжете за 2016 година. Тренира спортно катерене в Клуб „Алтиус” от 10 години и в момента се състезава в категорията боулдър. Ученик е в Първа английска гимназия, гр. София. Ще представя България на Световното първенство по катерене в Китай.

прочети повече

Подлата стратегия на учителя Явор Никифоров

„И за домашно да си накодите задачи от олимпиадата“. Дечурлига от 5 до 9 клас в Софийската математическа гимназия стават и започват да си събират лаптопите и партакешите от чиновете и под тях. Допреди малко са писали „координати на намерена точка x, координати на намерена точка y“... Един „умен, но се разсейва“ е седял зад катедрата, за да не подскача вниманието му с врабчетата по двора. Явор Никифоров е отпивал сок от кутията и ...

прочети повече

Весела Герчева: за бъдещето, което се случва всеки ден

От първия миг, в който видях Весела Герчева, бях сигурна, че ми предстоят много интересни 60 ...

прочети повече

Гери Турийска от "Пощенска кутия за приказки"

или вълшебната кутия, в която може да намерите 250 германски ...

прочети повече

Христо Алексиев:
Креативна упоритост + упорита креативност

сериен предприемач и дърводелец в свободното си време, Христо Алексиев е на път да революционизира детските площадки с фирмата си Playground Energy

Двама приятели седят в един бар и единият казва: „Ех, сега ако имаше как…“ Добре познато начало, нали? На много от нас се е случвало да бъдем осенени от идея, да я изстреляме и забравим. Някои хора обаче не спират дотам, а с постоянство и воля превръщат идеите си в реалност. И не просто ги превръщат в реалност, ами и ги изпипват до последния детайл. Христо Алексиев е един от тези хора, а поредната му добра идея е да модернизира първата гейминг платформа – детската площадка.

прочети повече

Суни и Стоян:
Деца на лятото в задъхания град

За поредна година слънчевото семейство Суни Данаджъ и Стоян Николов-Зиков са настъпили ...

прочети повече

Александър Димитров и изобретяването на очила за бодрост

за ефекта на облачното време, светлината и изобретяването на очила за бодрост ...

прочети повече

Яна Петрова: мисия "Добра храна"

Това е историята на Яна Петрова, създател на споделеното място за готвене CoKitchen. Проектът, в който добрата храна и истинските хора имат предимство, е плод на нейния труд и любов.
Когато я питам коя е Яна, тя ми отговаря, че това е един сложен въпрос ...

прочети повече

Георги Камов за различните посоки на дизайн мисленето

и историята за 3-годишни деца, които стават Главни готвачи, за България като дестинация номер едно и за различните посоки на дизайн мисленето

Георги Камов е от хората, които слушаш в захлас и ти е толкова интересно, че въобще не разбираш как е минало времето. Гледах го на TEDхBG преди 3 години, когато вдъхнови 1300 души с идеята, че не трябва да се продават продукти, а изживявания.

Той е един от основателите на първата агенция за потребителски изживявания Designthinking ...

прочети повече

Мариела Вачева: България, Принстън, Лондон, България

Познавам Мариела Вачева отскоро и с нетърпение започвам разговора си с нея, тъй като тя е човекът, който най-често съм чувала да задава въпроса „Как да помогна и какво мога да направя аз?“ Откъде тръгва, какво прави и защо го прави, предстои да разберем заедно. В училище Мариела Вачева показва интерес и високи резултати по математика...

прочети повече

Сладката революция на Калин Класанов от "Роо Брандс"

Бели манти с бели качулки, санитарни маски и бели обувки. Мястотo на всяка машина ...

прочети повече

Павлина Радославова за книгите

В дните на дигиталната революция, една млада дама дели времето си между сайта „Аз Чета“, Фондация „Детски Книги“ ...

прочети повече

Байчо Георгиев за вълшебната сила на числото 9

за вълшебната сила на числото 9 и щастието от това да помагаш

Байчо Георгиев е млад мъж с изпитателен поглед. Докато разговаряме, усещам силното му присъствие и решителност. Намираме се в просторно, светло помещение. На стената са подредени настолни игри и библиотека с книги, сред които виждам имената на Стив Джобс, Бил Гейтс и Ричард Брансън. Това е библиотеката на 9 Academy, а пространството за нея им е предоставено безвъзмездно от техни партньори.

прочети повече